FAQ

Frågor & Svar


Hur många bröllop har du fotat?

Jag började fota vänners bröllop för ungefär 10 år sedan, nu har jag hunnit med över 50 stycken.

Så ett par varje år sedan dess. Det skiljer dock väldigt mycket på fotona för 10 år sen och nu.Får man dela dina foton?

Jag har fri användning på mina foton, vilket innebär att ni får använda fotona som ni vill för privat bruk utan att kontakta mig (enligt upphovsrättslagen) men inte i reklamjobb. Om ni delar fotona på sociala medier så ange mig som fotograf genom att tagga mig (Fotografcarolinelandin) eller skriv "Foto: Caroline Landin".Var är bäst att framkalla de digitala fotona?

Crimson.se har jättebra kvalitet och bra pris. När ni framkallar så välj "Rör inte min bild" då de annars lägger på ytterligare redigering/justering. Jag har framkallat posters på 50x70 cm med matt papper som hänger på mitt kontor och som jag är jättenöjd med. För finare fotoböcker: välj fuji och "Fotobok briljant" med matt papper.
Vad ingår i priset på bröllopsfotografering?

I varje paket ingår olika antal timmar som jag fotograferar samt olika antal digitala foton, något som brukar vara uppskattat av mina kunder då digitala foton brukar vara kostsamma eller ej möjliga att köpa ibland, utan endast färdiga utskrifter.

Titta igenom de olika paketen och se vilket som passar er bäst. Har ni andra önskemål, så maila gärna och diskutera med mig. Jag är (nästan) aldrig omöjlig!

Alla foton som ingår är redigerade och högupplösta. Man kan använda dem till förstoringar, fotoböcker etc. Jag skickar också alltid med dem i lågupplöst format som man kan använda i mobil och web.


I samtliga bröllopspaket ingår ett bröllopsmöte där vi går igenom er stora dag. Bor vi långt ifrån varandra så kan vi hålla mötet över videosamtal. Jag har en checklista som jag går igenom och ställer frågor till er för att inte missa något viktigt på bröllopsdagen.

Bor vi nära varandra finns också möjlighet till en provfotografering i samband med bröllopsmötet för att ni ska kunna vänja er lite vid mig och mina kameror.

Fotona levereras på ett vackert USB.

Förutom själva fotograferingen, ingår förberedelser och användning av professionell kamerautrustning samt olika antal timmar vid datorn då jag redigerar fotona och sköter det administrativa.Hur betalar vi?

Jag är godkänd för F-skatt och har enskild firma. All betalning sker via faktura som jag skickar på din mail. Jag betalar skatt och moms på beloppet.

Vid bröllop faktureras ni 3000 kronor vid bokning för att garanteras datumet ni bokar, sedan resterande belopp efter bröllopet.Vad använder du för kamera?

När jag fotograferar bröllop använder jag mig av minst två systemkameror (Canon R5 och Canon 5D Mark IV) för den som undrar). Den ena är mest en reservkamera ifall något skulle hända med min förstakamera, men under vigsel använder jag båda två, för att slippa byta objektiv (och riskera att missa något viktigt ögonblick).När kommer fotona?

Jag har som mål att ni ska få era bröllopsfoton inom 10 veckor, beroende på semesterperiod etc.

Gravidfotografering och övrig fotografering levereras inom 5 veckor.

Vill ni ha foton tidigare för att till exempel någon fyller år eller kunna skicka tackkort så löser vi självklart det.När behöver vi boka?

Just bröllopsförfrågningar dyker oftast upp redan 1-2 år innan planerat datum.

Ibland behöver man vara ute i god tid för att kunna boka ett visst datum.

Jag jobbar huvudsakligen på sjukhuset här i stan och lägger mitt schema ett par månader innan det är dags, så hör av er i god tid, så att jag kan lägga mig ledig för att fotaVarför ska vi välja just dig?

Om ni vill ha en fotograf som ni kan slappna av ihop med, skratta ihop med och som fotar för att hon älskar det hon gör och inte för att det är ett jobb. Om ni gillar ljusa foton och detaljer.

Jag älskar människor, att få träffa nya ansikten och att få skapa minnen för resten av ert liv! Jag är väldigt petig med mina foton och slutar inte att fotografera om jag inte är nöjd även om tiden "runnit ut".


Om ni gillar allt det där och om ni tycker om min bildstil på mina fotografier - då kan jag vara den ni söker, annars rekommenderar jag gärna andra duktiga kollegor/fotografer.