Om mig


Vem är tjejen bakom kameran?


Det står numera 44 år på papperet, men i knoppen är jag fortfarande kring 30. Om mina vänner får beskriva mig med fem ord så är jag sprallig, pratglad, positiv, kärleksfull och varm.


Skövde är min hemstad och här bor jag tillsammans med min sambo och våra två barn. Därför utgår jag ifrån Skövde när jag fotograferar, men jag åker gärna landet (eller världen) runt för att fotografera, så se inte det som något hinder om ni inte bor i närheten.


Fotograferingen är ett deltidsjobb och när jag inte fotar så jobbar jag på sjukhuset med för tidigt födda barn och sjuka nyfödda sedan 20 år tillbaka (Neonatalavdelning).

Men eftersom jag älskar båda mina jobb så gör jag både och. Tidigare i livet har jag också provat på att sitta i kassan på Ica Nära under cirka 7 år, men också att knega på stans största uteställe under lika många år. Behöver jag berätta att jag är väldigt social? Tycker du att det är svårt att hitta på något att prata om så behöver du inte oroa dig för det när vi träffas, det brukar inte vara något problem alls. Jag pratar ofta lite för fort och lite för mycket men kan också sitta helt tyst och lyssna en lång stund.


Även om fotograferandet är min stora passion sen jag var liten, så älskar jag också att resa, vilket jag gärna gör flera gånger per år. Mina vänner och familj använder ord som resgalning och Thailandexpert när de ska beskriva mig.

Pepsi Max och kaffe med mycket mjölk är mina största beroenden. Förutom choklad, gärna med kokos eller mint.


Trots att jag är född och uppvuxen på Västgöta-schlätten så har människor ofta svårt att placera mig på dialekten, det är någon konstig blandning och brukar variera en del beroende på vilka jag umgås med. För det mesta går det nog ändå att förstå vad jag säger, fast att jag pratar lite för mycket och lite för fort.


För mig är foton väldigt viktigt och har alltid varit. För tänk vad mycket ett foto kan berätta, vad mycket minnen det kan framkalla som man kanske lagt lite längre bak i minnet så att det blivit suddigt. Oavsett om det hänger på väggen, hittas i en fotobok eller kanske i ett album i hyllan.

När min bästa kompis dog hastigt i en olycka satte jag mig för att leta upp alla foton på honom i datorn och där och då blev jag extra glad över att jag alltid varit den i kompisgänget som använt mina kameror flitigt. De där fotona är sååå värdefulla för mig och gör att jag kan minnas bättre de dagar när han känns extra långt bort.

Mina föräldrar har en massa foton på mig och min bror och oss alla fyra tillsammans och de betyder så mycket för mig. Just där och då kunde jag tycka att det var jobbigt att vara med på kort, men idag är jag glad att de ändå fick mig att vara med :)  Glöm inte att dina barn inte bryr sig om HUR du ser ut på fotona när de tittar, de bryr sig om ATT du är med.


Mobilkameran används flitigt av mig också men går inte på något sätt att jämföra med kvaliteten som fås när man använder en riktig kamerautrustning. Foton är så otroligt viktigt och man ångrar bara det man aldrig gjorde. Ångra inte att du inte tog de där vackra fotona för att hänga på väggen eller ge bort i present. Vänta inte för länge och låt tiden springa iväg, boka in en fotografering och skapa minnen att se tillbaka på.


Skicka iväg en förfrågan så svarar jag så snart jag har möjlighet.

Vänliga hälsningar Caroline