PORTRÄTT

Inget bröllop utan porträtt?


Just porträttfotograferingen är utan tvekan den mest populära delen och den som ingen väljer bort om man tummar på priset.


Det är jobbigare än man tror att fotas och det tar även längre tid än man tror, därför rekommenderar jag verkligen att man väljer åtminstone 3-timmarspaketet där både porträtt och vigsel ingår. Då får man även längre tid för porträtten och fler foton ingår.


Vill man hinna med ett par olika platser/locations under porträttfotograferingen och få en bred variation i fotona så behöver vi tid utan att stressa oss igenom det. Vi möts upp enligt överenskommelse och vid första mötet är det många som väljer att fånga en så kallad "First Look" där brudgummen får se sin brud för första gången färdigklädd inför vigseln.


Om ni fotas innan vigseln behöver ni få tid att återhämta er inför vigseln och därför vill jag vara klar åtminstone 30 minuter innan vigseln om den är i nära anslutning till där vi fotograferar. Många brudpar vill hinna sätta sig ner en stund, kamma till sig, rätta till kläderna och andas lite och bara ta in allt som händer under dagen.


Som bröllopskunder till mig träffas vi på ett bröllopsmöte i god tid innan bröllopet och går igenom en checklista, lär känna varandra lite, pratar om önskemål, tider m.m. Det finns även chans för er att stå framför kameran en stund och redan då känna på hur det känns inför bröllopsdagen. Ni får också tillgång till ett informationshäfte om fotograferingen.

Jag älskar att fota alla detaljer under porträtten. Det är så mycket som man lägger ner tid och energi på som är värdefullt att kunna titta tillbaka på efteråt som sminkning, håruppsättning, smycken, blommor, skor, naglar, slips, bälte m.m.


Vill man vara säker med att hinna få med allt på bild rekommenderas 1,5 timmes fotografering för just porträtten.

Om jag är på plats på kvällen så kommer jag att försöka låna med er ut och fota er en stund innan solen går ner, under den så kallade "golden hour" då ljuset är magiskt om man har haft en fin dag vädermässigt.


Om man vill ta porträtten efter vigseln rekommenderar jag att ni tänker på att ni hinner stanna för gratulationer efter vigseln och sedan möter jag upp er när ni kör iväg ifrån kyrkan och era gäster förflyttar sig till bröllopsfesten. Gör toastmaster/madame uppmärksamma på att de behöver planera in aktiviteter för era gäster i cirka 1,5-2 timmar (beroende på vilket paket ni valt)

innan ni ankommer till festen.