Om mig

Fotograf: Emelie Werklund

Vem är Caroline?

 

En kylig vintermorgon 1979 såg jag dagens ljus. Att jag närmar mig 40 med stormsteg är inget som jag gör någon stor grej av - ålder är ju faktiskt bara en siffra? Jag är och kommer alltid att vara den spralliga, glada och lite barnsliga tjejen som jag alltid varit och själen har stannat någonstans kring 30, tror jag.

 

Skövde är min hemstad och här bor jag tillsammans med min sambo och våra två små barn. Därför utgår jag så klart ifrån Skövde när jag fotograferar, men jag åker gärna landet runt för att fotografera, så se inte det som något hinder om ni inte bor i närheten.

 

Fotograferingen är ett deltidsjobb och när jag inte fotar så jobbar jag på sjukhuset med för tidigt födda barn och sjuka nyfödda sedan 15 år tillbaka (Neonatalen). Men eftersom jag älskar båda mina jobb så gör jag både och.

Tidigare har jag också provat på att sitta i kassan på Ica Nära under cirka 7 år, men också att knega på stans största uteställe under lika många år. Behöver jag berätta att jag är ganska social? Tycker du att det är svårt att hitta på något att prata om så behöver du inte oroa dig för det när vi träffas, det brukar inte vara något problem alls.

 

Även om fotograferandet är min stora passion sen jag var liten, så älskar jag också att resa, vilket jag gärna gör flera gånger per år. Mina vänner och familj använder ord som resgalning och Thailandexpert när de ska beskriva mig. En av mina största drömmar är att få fotografera ett strandbröllop någonstans i Thailand. Eller någon annanstans i något av världens alla vackra hörn.

Pepsi Max och kaffe med mycket mjölk är mina största beroenden. Förutom choklad, gärna med kokos eller mint. Popcorn går också bra, men jag äter sällan snabbmat eller chips m.m. Trots att jag är född och uppvuxen på Västgöta-schlätten så har människor ofta svårt att placera mig på dialekten, det är någon konstig blandning och brukar variera en del beroende på vilka jag umgås med. För det mesta går det nog ändå att förstå vad jag säger, fast att jag pratar lite för fort.

 

För mig är foton väldigt viktigt och har alltid varit. För tänk vad mycket ett foto kan berätta, vad mycket minnen det kan framkalla som man kanske lagt lite längre bak i minnet så att det blivit suddigt. Oavsett om det hänger på väggen, hittas i en fotobok eller kanske i ett album i hyllan. Genuina, avslappnade foton med en massa kärlek och omtanke bakom.

 

Känner du som jag? Mobilkameran används flitigt av mig också men går inte på något sätt att jämföra med kvaliteten som fås när man använder en riktig kamerautrustning. Vänta inte för länge och låt tiden springa iväg, låt mig få fånga er på bild. Foton är så otroligt viktigt och man ångrar bara det man aldrig gjorde. Ångra inte att du inte tog de där vackra fotona för att hänga på väggen eller ge bort i present.

 

Skicka iväg en förfrågan så svarar jag så snart jag har möjlighet.

Vänliga hälsningar Caroline

Godkänd för F-skatt

Copyright carolinelandin.com 2018 © All Rights Reserved